T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BÜYÜKÇEKMECE - Büyükçekmece Spor Lisesi

Büyükçekmece Spor Lisesi

Telefon
0 530 831 79 81
Belgegeçer
0
WEB
https://buyukcekmecesporlisesi.meb.k12.tr
Adres
TÜRKOBA MAH. ZEKİ BORA CAD. BÜYÜKÇEKMECE SPOR LİSESİ NO 17 /1 BÜYÜKÇEKMECE / İSTANBUL
Vizyon
VİZYONUMUZ Çocukluğumuz en güzel anları; hatırlarsınız, yaz tatili zamanlarıydı. Her mahallede bulunan boş arsalar yaz gelince çocuk sesleri ile dolar ,top oynanır,ip atlanırdı.Kimi zaman bir Pazar filesi pota olur,kimi zaman karşılıklı iki taş,kale vazifesi alırdı.Eskiden çocukların hayal güçleri ve oynamak için alanları vardı.Geçen zaman ve değişen dünya çocuklarımızın hayallerini ve sokakta oynama keyfini kısıtladı.İşte tamda bu noktada genç olmanın en güzel yanını spor ile birleştiren okulumuz gençlerimizin güvenli ve uzman öğreticiler nezaretinde eğlenerek spora gönül vermelerini sağlayarak üretken ,kendini sürekli geliştiren,azimli ,arkadaşlarıyla dayanışma alışkanlığı kazandıran Atatürk İlke ve İnkılapları doğrultusunda gerek akademik gerekse sosyal açıdan başarılı bireyler yetiştirmeyi hedeflemektedir .
Misyon
MİSYON Okulumuz, her öğrencinin eşsiz ve kıymetli olduğunu hissetmelerini,enerjilerinin doğru ve yetenekleri doğrultusunda kullanmalarını ve bu güzel amaç için spora gönül vermelerini amaçlıyor, gençlerin kişiliklerinin geliştirilmesinde, sporun eğitici fonksiyonunu kullanarak, fiziksel ve sosyal yönden daha sağlıklı bir toplum oluşturmak için çalışmalarına yön vermeyi amaçlamaktadır .Okulumuz bu ilkeler doğrultusunda öğrencilerinin ,üniversitelerin beden eğitimi spor bölümlerine girmelerini sağlamak ve ileride ülkemize başarılı bir öğretmen ve antrenör olarak hizmet etmelerini amaç edinmektedir
Başarılar
Okulumuz 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılında 9. sınıf seviyesinde bir şube olarak öğretime başlaması sebebiyle bu öğretim yılında Futbol, Voleybol, Hentbol Basketbol, Masa Tenisi, Badminton, Yüzme, Floor Curling, Okçuluk Boks, Karate, Tekvando ve Dart branşlarında çalışmalara başlamış olup yarışmalara katılmayı kararlaştırmış ve en iyi dereceyi almayı hedeflemektedir.
Öğretmen :4
Öğrenci :62
Derslik :9
Öğretim Şekli :Tam Gün
Saatler
09:00 - 16:00
Isınma
Doğalgaz
Bağlantı
ADSL
Yabancı Dil
İngilizce
Ulaşım
TOPLU TAŞIMA: Avcılar - Tepekent Hattı (İETT-78 TM), Minibüs ile; Beylikdüzü TUYAP Fuar-Tepekent (Çayırlar) Hattı Yeşil Renk 1 Numaralı Minibüs ile okula ulaşım kolaylıkla sağlanmaktadır.
Servis Bilgisi
-
Yerleşim Yeri
Türkoba Mah. Zeki Bora Cad. No:17/1 (Tepekent Villaları İçi) Büyükçekmece/İst.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
11 KM.
Kontenjan Bilgileri
2022 - 2023 Eğitim Öğretim yılı 1 sınıf 30 Öğrenci ile Eğitim devam etmektedir 2023 - 2024 Eğitim Öğretim yılı 2 sınıf (60 Öğrenci) kabulü planlanmaktadır.
Taban-Tavan Puan Bilgileri
Okulumuz özel yetenek sınavı ile öğrenci almaktadır. Bu sebeple herhangi bir taban-tavan puan uygulaması yoktur.
Okulun Sınav Başarı Durumu
-
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
-
Sportif Etkinlikler
Futbol, Voleybol, Hentbol Basketbol, Masa Tenisi, Badminton, Yüzme, Floor Curling, Okçuluk Boks, Karate, Tekvando ve Dart branşlarında çalışmalara başlamıştır.
Bilimsel Etkinlikler
-
Proje Çalışmaları
-
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
Erasmus Projelerine Katılım çalışmaları devam etmektedir.
Diğer Hususlar
-
Yazdır